Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

kroatia roymania 5

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Κροατίας κα Κολίντα Γκραμπάρ – Κιτάροβιτς.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη επίσκεψη της Προέδρου, και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμβάλει στη βελτίωση των καλών σχέσεων μεταξύ Ρουμανίας και Κροατίας, δύο κράτη που έχουν εμπειρία παρόμοια του κουμμουνισμού κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Επίσης ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την παραχώρηση Ρ/Καθολικού παρεκκλησίου στο Ζάγκρεμπ, έτσι ώστε οι Ρουμάνοι που ζουν στην χώρα να εκκλησιαστούν στην μητρική τους γλώσσα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την θερμή υποδοχή, υπογραμμίζοντας την σημασία των Εκκλησιών στην διατήρηση των χριστιανικών αξιών στην ευρωπαϊκή κοινωνία του σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως το μεταναστευτικό, η κοινωνική εργασία αλλά και το ιεραποστολικό έργο εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

kroatia roymania 1

kroatia roymania 1

kroatia roymania 1

kroatia roymania 1

Εμφανίσεις: 301678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: