Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

seminariou 1

Πηγή: Romfea.gr


Τον Πρόεδρο του Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδιμήρου (Νέα Υόρκη) π. Chad Hatfield, υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουνίου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι, παρουσία κληρικών του Σεμιναρίου και του Πατριαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τους δεσμούς μεταξύ Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική (OCA) ως προώθηση κοινή ιεραποστολικής μαρτυρίας στην αμερικανική ήπειρο.

Αναφέρθηκαν επίσης οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδιμήρου, και του Τμήματος Θεολογίας "Πατριάρχης Ιουστινιανός" με βάση το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη το 2014.

Ο Πρωθιερέας Chad Hatfield ανέφερε ότι εκτιμά ιδιαίτερα το θεολογικό, ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ζητώντας παράλληλα την ευλογία να κάνουν αυτή την δραστηριότητα γνωστή στην Αμερική.

Ο Πατριάρχης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Σεμιναρίου για την συνεχή στήριξη που παρέχει στους νέους Ρουμάνους που σπουδάζουν στον Άγιο Βλαδίμηρο, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του γι΄ αυτό.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας σε ένδειξη εκτίμησης, τίμησε τον Πρωθιερέα με το παράσημο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Να σημειωθεί ότι το Θεολογικό Σεμινάριο ιδρύθηκε το 1938, και πέρασαν από εκεί ως Κοσμήτορες μεγάλοι Θεολόγοι, όπως ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκι, π. Αλέξανδρος Σμέμαν και πολλοί άλλοι.

seminariou 2

Εμφανίσεις: 300833
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: