Γράφτηκε από τον/την . Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

roumania 11

Για την Romfea.gr - Δήμητρα Παναγοπούλου


Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν το Σάββατο το βράδυ στο λόφο του Πατριαρχείου Ρουμανίας για να λάβουν το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη κ. Δανιήλ.

Την Ακολουθία της Αναστάσεως τέλεσε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας κ. Δανιήλ μπροστά στην Πατριαρχική κατοικία του.

Μετά τη διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς και το Χριστός Ανέστη ο κ. Δανιήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της μεγαλύτερης Εορτής της Χριστιανοσύνης - την Ανάσταση του Κυρίου.

 

''Με την Ανάσταση του Χριστού μέσα στη νύχτα, ακριβώς όπως ο θάνατος του, στη διάρκεια της νύχτας της Μεγάλης Παρασκευής, καταλαβαίνουμε ότι ο θάνατος του Χριστού στον Σταυρό και η Ανάστασή Του δεν έγιναν για τον εαυτό Του, αλλά και για τη ζωή και την σωτηρία όλου του κόσμου", τόνισε ο Πατριάρχης.

''Η Ανάσταση του Κυρίου απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Η Ανάσταση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού είναι η αρχή για την ανάσταση όλων των ανθρώπων και αφορά όλους τους ανθρώπους, όλων των ηλικιών και όλων των θέσεων. Η Ανάσταση απευθύνεται τόσο σε εκείνους που πιστεύουν στο Χριστό όσο και σε εκείνους που δεν πιστεύουν. Η Ανάσταση του Χριστού είναι η αρχή της καθολικής ανάστασης και αποτελεί για εμάς την αρχή του απόλυτου μέλλοντος, για τον άνθρωπο που δεν δημιουργήθηκε για τον τάφο, αλλά για την ουράνια αιώνια ζωή" συμπλήρωσε ο κ. Δανιήλ.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην συνέχεια εξήγησε το συμβολισμό της Πασχαλινού Ύμνου λέγοντας: "Αυτός ο ύμνος επικεντρώνεται στο ίδιο το σύνολο της διδασκαλίας της Εκκλησίας για την Ανάσταση του Χριστού και την ανάσταση μας στο τέλος των αιώνων. Αυτό το τροπάριο είναι ταυτόχρονα ένα επάγγελμα της πίστης, μια ερμηνεία και μια προφητεία. Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι μια απλή ανάνηψη ενός πτώματος. Ο Αναστημένος Χριστός δεν επιστρέφει στην επίγεια ζωή, η οποία αναμιγνύεται με πόνο και τον θάνατο. Η Ανάσταση του Κυρίου είναι διαφορετική από την ανάσταση του Λαζάρου. Ο θάνατος δεν έχει εξουσία πάνω σ 'Αυτόν (Ρωμ. 6: 9). Ο Χριστός νίκησε το θάνατο, όχι αποφευγοντας τον, αλλά αντιμετωπίζοντάς τον. Ο Ιησούς μετατραπεί το θάνατο σε Πάσχα, και το πέρασμα στην αιώνια ζωή. Οι πιστοί μεταφέρουν τα κεριά, που εκπροσωπούν τους όλους τους Χριστιανούς ψάλλοντας δύο χιλιάδες χρόνια τον Πασχαλινό Ύμνο: Χριστός ανέστη εκ νεκρών! Το κερί που κρατάμε αντιπροσωπεύει την ίδια τη ζωή μας".

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ σημείωσε πως: ''Είμαστε όλοι κεριά πασχαλινά από το βάπτισμα μας, το οποίο ονομάζεται επίσης φωτισμός και τον αγιασμό. Στεκόμαστε πριν από το αιώνιο Θεό, όπως τα πασχαλινά κεριά ή οι δάδες. Στην επίγεια ζωή μας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αποκτήσει πνευματικό φως η ψυχή μας για να γίνει ένα κερί πασχαλινό''.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτών των ιερών και μεγάλων ημερών, ο Πατριάρχης κάλεσε όλους να διαδώσουν φως, ειρήνη και χαρά στις οικογένειές τους και στην κοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε να βιώσουν τη χαρά των Αγίων.

Τέλος μετά την ομιλία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Φωτο: Basilica.ro

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

roumania 1

Εμφανίσεις: 301022
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: