Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

maramoures justin-8

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η Ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Μαραμούρες και Σατμάρ κ. Ιουστίνος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Η τελετή ενθρόνισης τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Μπαϊα Μάρε, παρουσία 18 Ιεραρχών της Ρουμανικής Εκκλησίας καθώς και πλήθος πιστών.

Το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ανέγνωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

"Σήμερα είναι μια ευλογημένη μέρα για την Εκκλησία της Ρουμανίας, αλλά και για τους κληρικούς και πιστούς της Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ, οι οποίοι υποδέχθηκαν έναν νέο άξιο ποιμένα" αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τονίζει: "Η θεολογική, πνευματική και ποιμαντική του νέου Επισκόπου Ιουστίνου, μας επιτρέπουν να έχουμε την ελπίδα ότι η διακονία του θα είναι λαμπρή και ευλογημένη για το καλό της Εκκλησίας και του Έθνους."

Επίσης ο Μητροπολίτης Κλουζ κ. Αντρέας συνέστησε στον νέο Επίσκοπο να ενισχυθεί με υπομονή, διότι ζούμε σε μια εποχή δύσκολη και εκκοσμικευμένη.

Τέλος ο κ. Αντρέας τόνισε ότι η επιλογή του Πατριάρχη Δανιήλ και της Ιεράς Συνόδου ήταν αναμφίβολα σοφή, ενώ του προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Στεφάνου που σήμερα τιμά η Εκκλησία.

maramoures justin-1

maramoures justin-2

maramoures justin-3

maramoures justin-4

maramoures justin-5

maramoures justin-6

maramoures justin-7

maramoures justin-9

maramoures justin-10

maramoures justin-11

maramoures justin-12

maramoures justin-13

maramoures justin-14

maramoures justin-15

maramoures justin-16

Εμφανίσεις: 302692
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: