Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016

taxiarxes roumania-4

Πηγή: Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Καθεδρικό Πατριαρχικό Ναό στο Βουκουρέστι.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Πατριαρχικό Επίσκοπο Πραχοβέανου κ. Τιμόθεο και πλειάδα κληρικών και διακόνων της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα μνήμης των Αγίων Αρχαγγέλων και των Ουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν είναι τυχαία στον ένατο μήνα η εορτή, αφού τα τάγματα των αγγέλων είναι εννέα.

Επίσης η όγδοη ημέρα συμβολίζει την αιωνιότητα, επειδή οι Άγιοι Αρχάγγελοι και Ασώματες Δυνάμεις, είναι οι αιώνιοι υπηρέτες του Θεού.»

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Δανιήλ εξήγησε ότι οι άγγελοι διακηρύσσουν την δόξα Του Θεού, ενώ είναι γεμάτοι φως, το οποίο προέρχεται από την δόξα του Θεού. Πρόκειται για το άκτιστο φως που χύνεται από την χάρη της Αγίας Τριάδος σε όλη την πλάση, και οι πρώτοι παραλήπτες του θείου φωτός είναι οι άγγελοι, εκπληρώνοντας το θέλημα του Θεού.»

Τέλος ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε και στον Αρχάγγελο Μιχαήλ υπογραμμίζοντας ότι φέρει το σπαθί της δικαιοσύνης, ενώ ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι κομιστής ευλογίας και χαρούμενων νέων.

taxiarxes roumania-1

taxiarxes roumania-2

taxiarxes roumania-3

taxiarxes roumania-5

taxiarxes roumania-6

Εμφανίσεις: 302178
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: