Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016

satmar-8

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου η εξόδιος ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Μαραμούρες και Σατμάρ κυρού Ιουστινιανού στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Μπάια Μάρε.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κλουζ κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στις αρετές που κοσμούσαν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Μαραμούρες κ. Ιουστινιανού.

''Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Ιουστινιανός ήταν ένας ακούραστος ποιμένας, ένας πνευματικός ηγέτης της Μαραμούρες και ολόκληρης της Τρανσυλβανίας'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κλουζ.

Νωρίτερα η σορός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Μαραμούρες κυρού Ιουστινιανού τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου, όπου πλήθος κληρικών και λαϊκών απέτισαν φόρο τιμής.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μαραμούρες εκοιμήθη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη.

satmar-1

satmar-2

satmar-3

satmar-4

satmar-5

satmar-6

satmar-7

satmar-9

Εμφανίσεις: 301519
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: