Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

kanada rpumanoi-3

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, συνεδριάζε αυτές τις ημέρες η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην εναρκτήρια ομιλία στην Αίθουσα της Ιεράς Συνόδου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας παρουσίασε ενώπιον των Μελών μερικά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

H ατζέντα περιείχε σημαντικά θέματα όπως υποβολή της έκθεσης σχετικά με το έργο του Πατριαρχείου Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη.

Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τις πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής, ιδίως για τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συνεργασία των κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών θεσμικών οργάνων, καθώς επίσης και για την αποκατάσταση ιστορικών μνημείων, και την πρόοδο των εργασιών της οικοδόμησης τόπων λατρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας η Ιεραρχία ενέκρινε την δημιουργία νέας Επισκοπής της Ρουμανικής Εκκλησίας στον Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Νικόλαος ανυψώθηκε σε Μητροπολίτη, ενώ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βικίνης Ιωάννης Κασσιανός, εξελέγη Επίσκοπος Καναδά.

"Είμαστε ευτυχείς που αυτή η νεοσυσταθείσα Επισκοπή της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα επιτρέψει μια πιο έντονη ποιμαντική δραστηριότητα, αλλά επίσης και μια αναπαράσταση της Εκκλησίας μας προς τις κρατικές αρχές στον Καναδά" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ προς τα Μέλη της Ιεραρχίας.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, ευχήθηκε στο νέο Επίσκοπο υγεία, δύναμη, φώτιση και καλή διακονία στα νέα του καθήκοντα.

Από την πλευρά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και τα Μέλη της Ιεραρχιας, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι η αποστολή της Εκκλησίας της Ρουμανίας θα συνεχιστεί λαμπρά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τέλος ο Επίσκοπος του Καναδά Ιωάννης Κασσιανός, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την τιμή αυτή, και Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πάνω από δέκα χρόνια τώρα με έχουν εμπιστευθεί σ΄ αυτή την αποστολή, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Νικολάου, για να ποιμάνου τους Ρουμάνους στο εξωτερικό."

"Μετά από 32 χρόνια οι Ρουμάνοι του Καναδά αποκτούν μια Επισκοπή, ώστε να μπορούν και αυτοί να επιστρέψουν στα πνευματικά τους καθήκοντα" πρόσθεσε κλείνοντας ο Επίσκοπος Κασσιανός.

kanada rpumanoi-1

kanada rpumanoi-2

kanada rpumanoi-4

kanada rpumanoi-5

kanada rpumanoi-6

kanada rpumanoi-7

kanada rpumanoi-8

Εμφανίσεις: 302027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: