Γράφτηκε από τον/την Romfea2. Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

roumanias-8

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι.

Στην πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή τονίζοντας ότι ο Λάζαρος παρόλο που ήταν κάτοικος της κόσμου ζούσε σαν ερημίτης με ταπείνωση.

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ εξήγησε την σημασία του πνευματικού πλούτου του φτωχού Λαζάρου, ενώ τόνισε την δύναμη της φιλευσπλαχνίας στη ζωή του ανθρώπου.

"Αν δεν είναι χαρούμενος ο άνθρωπος θα χάσει την σωτηρία, διότι όπως διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο «Παντοτε και εις όλας τας περιστάσεις της ζωής σας να χαίρετε»'' τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης προέτρεψε τον ρουμανικό λαό να διαβάζει τις παραβολές και το Ευαγγέλιο ώστε να λάβει από τον Θεό τα δώρα της Χάριτος.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Δανιήλ μόλις ενημερώθηκε για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Μαραμούρες και Σατμάρ κυρού Ιουστινιανού, ανέπεμψε δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

roumanias-1

roumanias-2

roumanias-3

roumanias-4

roumanias-5

roumanias-6

roumanias-7

roumanias-9

roumanias-10

roumanias-11

roumanias-12

Εμφανίσεις: 301544
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: