Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

gabriil roum anaxorisi-4

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας το Βουκουρέστι.

Ο Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέφθηκε την Εκκλησία της Ρουμανίας μετά από αίτημα του Πατριάρχη Δανιήλ, να μεταφέρει λείψανο του Αγίου Στεφάνου για την εορτή του πολιούχου του Βουκουρεστίου Αγίου Δημητρίου του Νέου.

«Ήταν ένα σημάδι αδελφικής κοινωνίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών και των δύο Ορθοδόξων λαών, αλλά και ωφέλεια πνευματική για το πιστό λαό της Ρουμανίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Γαβριήλ, ο Άγιος Στέφανος του οποίου λείψανο μετέφερε στο Βουκουρέστι να του χαρίζει υγεία και δύναμη στα αρχιερατικά του καθήκοντα.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης ευχήθηκε να υπάρξουν και περαιτέρω επισκέψεις από την Ελλάδα, για την ενημέρωση του ιεραποστολικού και ποιμαντικού έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την υποδοχή και την αβραμιαία φιλοξενία, τονίζοντας ότι φεύγει γεμάτος από αγάπη και ευλογίες από την Ρουμανία.

«Οι εικόνες που είδαμε και ζήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, ειδικά με τους πιστούς που περιμένανε με καρτερία ώρες στη ουρά για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα μαρτυρεί την πίστη και την ευλάβεια του λαού» υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

gabriil roum anaxorisi-1

gabriil roum anaxorisi-2

gabriil roum anaxorisi-3

Εμφανίσεις: 301413
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: