Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

boukours-14

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο Προστάτης του Βουκουρεστίου Άγιος Δημήτριος ο Νέος.

Σε ειδική εξέδρα στον αύλειο χώρο του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Να αναφερθεί πως με τον Πατριάρχη Ρουμανίας συλλειτούργησε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος μετέφερε τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Στεφάνου.

Επίσης συλλειτούργησαν πλειάδα Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και με την παρουσία χιλιάδων πιστών, οι οποίοι αψήφησαν την δυνατή βροχή.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Δημητρίου του Νέου, στην σημασία της προσευχής στην ζωή των χριστιανών και στην θαυματουργική εύρεση των Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου.

''Ο Άγιος Δημήτριος ο Νέος ήταν ένας άνθρωπος της προσευχής με ιδιαίτερα ασκητική ζωή. Όποιος άνθρωπος προσεύχεται δεν είναι μόνος'' τόνισε ο κ. Δανιήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Είναι στιγμές σαν αυτές που τα λόγια περιττεύουν, όμως η καρδιά κατακλύζεται από συναισθήματα χαράς. Δεν βρίσκουμε λόγια για να σας ευχαριστήσουμε για την θερμότατη υποδοχή που επιφυλάξατε στο Ιερό Λείψανο του Αγίου Στεφάνου, όσο και για την ολόθερμη αγάπη που επιδεικνύεται στην ελαχιστότητά μου και σε όλα τα μέλη της τιμίας συνοδείας μου.''

Επίσης ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τονίζοντας ότι: ''Ο ελληνικός λαός σας χαιρετίζει και σας τιμά διότι στο πρόσωπό σας συναντά όλο τον αδελφό ομόδοξο ρουμανικό λαό.''

Τέλος ο κ. Γαβριήλ τόνισε: ''Δοξάζουμε τον Άγιο Τριαδικό Θεό και τον Άγιο Στέφανο που μας αξίωσε να επισκεφθούμε τη χώρα σας, αλλά και να παραδειγματιστούμε από την ξεχωριστή θρησκευτική ευλάβεια του ποιμνίου σας, το οποίο μας υποδέχθηκε και μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή''.

boukours-1

boukours-2

boukours-3

boukours-4

boukours-5

boukours-6

boukours-7

boukours-8

boukours-10

boukours-11

boukours-13

Εμφανίσεις: 302229
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: