Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

brancoveanu-1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Την Ιερά Μονή Μπρανκοβεάνου επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και η συνοδεία του.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Ουγγαρία κ. Σιλουανός, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαγκαράς κ. Ιλαρίωνα.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής για την θερμή υποδοχή και στην ομιλία του αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των Αγίων στην ζωή των χριστιανών.

Επίσης ο κ. Γαβριήλ ανέφερε ότι η παρουσία του εδώ οφείλεται στην ευγενική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ να μεταφέρει τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Στεφάνου τονίζοντας παράλληλα ότι: ''Οι Άγιοι είναι εκείνοι που μας ενώνουν''.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Φαγκαράς κ. Ιλαρίωνας μίλησε για την ιστορία της Ιέρας Μονής, τονίζοντας ότι: ''Η Μονή κατεδαφίστηκε το 1785 και οι μοναχοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ για σχεδόν 150 χρόνια αυτός ο τόπος λατρείας παρέμενς ερειπωμένος''.

Τέλος σε ανάμνηση της επισκέψεως έγινε ανταλλαγή δώρων και στην συνέχεια ο Επίσκοπος Φαγκαράς κ. Ιλαρίωνας ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του στην Ιερά Μονή.

Εμφανίσεις: 304196
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: