Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ramnic-2

     ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ     


Λατρευτικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον προστάτη Άγιο Άνθιμο του έτους 2016 για την Εκκλησία της Ρουμανίας, πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη Ρίμνικου Βίλτσεα.

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ανθίμου τελέστηκε Πατριαρχικό Συλλείτουργό, από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη και τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Να αναφερθεί ότι με τους Προκαθήμενους των δύο Εκκλησιών, συλλειτουργήσαν Εκπρόσωποι άλλων Εκκλησίων καθώς και πλειάδα Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Ιερομάρτυρα Άνθιμο τον Ιβηρίτη, καθώς και στον Αρχιεπίσκοπο Ριμνικίου Γεράσιμο για την ανέγερση της Μονής.

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρίσκεται σήμερα μαζί μας ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Γεωργίας, Μητροπολίτης Ιωάννης όπου εορτάσαμε από κοινού εδώ στο πανέμορφο μοναστήρι τον Άγιο Άνθιμο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Να αναφερθεί πως ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε στο νέο Ιερό Ναό, λειτουργικά σκεύη, σταυρό ευλογίας, λειτουργικά βιβλία καθώς και βιβλία με την ζωή και το έργο του Αγίου Ανθίμου.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ριμνικίου κ. Βαρσανούφιος, ανέγνωσε τον Συνοδικό Τόμο της αγιοκατάταξης των Οσίων Νεοφύτου και Μελετίου της Μονής Στανισοάρα και των Οσίων Δανιήλ και Μισαήλ του Τούρνου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ριμνικίου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προσέφερε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρουμανίας, τεμάχιο ιερού λειψάνου των Οσίου Νεοφύτου της Μονής Στανισοάρα, τα οποία θα τοποθετηθούν στον Καθεδρικό του Βουκουρεστίου.

ramnic-1

ramnic-3

ramnic-4

ramnic-5

ramnic-6

ramnic-7

ramnic-8

ramnic-9

ramnic-10

ramnic-11

ramnic-12

ramnic-13

ramnic-14

ramnic-15

ramnic-16

ramnic-17

ramnic-18

ramnic-19

ramnic-20

ramnic-21

ramnic-22

ramnic-23

Εμφανίσεις: 301550
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: