Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

filaret.denisenko1

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα δώσει στην Ουκρανία το 2018 τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας" - τόνισε μεταξύ άλλων γι΄ ακόμη μια φορά σε συνέντευξή του ο σχισματικός Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος Ντενισένκο.

Ο Πατριάρχης Φιλάρετος ξεκαθάρισε ότι ο "Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραχωρήσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, χωρίς την συγκατάθεση των Ορθοδόξων Εκκλησιών".

"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή από τρεις Μητροπολίτες, που ταξιδεύουν στις Τοπικές Εκκλησίες. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι Μητροπολίτες δεν ζητούν την συγκατάθεση για την εκχώρηση του Τόμου, αλλά απλώς ενημερώνουν για την πρόθεση του Φαναρίου" - υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Φιλαρέτος Ντενισένκο.

Σε άλλο σημείο ο σχισματικός Πατριάρχης Κιέβου, ανέφερε ότι "σύμφωνα με τη διαδικασία, η αντιπροσωπεία θα συντάξει έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα των επισκέψεων, η οποία θα εξεταστεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου. Αν και στην πραγματικότητα έχει ληφθεί απόφαση! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, ο Τόμος θα εκχωρηθεί φέτος, τώρα το πότε ακριβώς δεν το ξέρουμε..."

Εμφανίσεις: 300463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: