Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ECR 6397

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την Τρίτη, 15 Μαϊου έφτασε για πρώτη φορά στη Ρωσία, ο Πατριάρχης της Αιθιοπίας Αβά Ματθίας για επίσημη επίσκεψη.

Ο Αιθιόπας Πατριάρχης επισκέπτεται την Ρωσία κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Στο αεροδρόμιο "Βνούκοβο" τον Πατριάρχη της Αιθιοπίας, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Επίσης παρέστησαν ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αιθιοπίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Διπλωμάτες, καθώς και υπάλληλοι του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Ματθία, εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του στην Εκκλησία της Ρωσίας να είναι γόνιμη και να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

"Φτάσαμε στη Μόσχα για να συνεχίσουμε την αναβίωση της ιστορικής φιλίας των λαών της Ρωσίας και της Αβησσυνίας. Δόξα τω Θεώ που μας δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία να επισκεφθούμε την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και την μεγάλη χώρα σας» - σημείωσε από την πλευρά ο Πατριάρχης Ματθίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, με Εκπροσώπους της Ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επισκέψεις σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και σε Εκκλησίες και Μοναστήρια μέσα και γύρω από τη Μόσχα.

ECR 6409

ECR 6409

Εμφανίσεις: 300363
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: