Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

ilarion

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ο επικεφαλής του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας πιστεύει ότι στο εγγύς μέλλον, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και πολλοί άλλοι ναοί θα προστεθούν στην περιουσία της Εκκλησίας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, δεν είχε καμία εμπλοκή στην μεταφορά του Αγίου Ισαάκ.

"Απ' όσο γνωρίζω ο Πατριάρχης δεν υπέγραψε το αίτημα για τη μεταφορά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Ρωσική Εκκλησία, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στο άμεσο μέλλον" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας τον θόρυβο σχετικά με την μεταφορά, πιστεύει ότι ο θόρυβος αυτός προκλήθηκε από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι ψάχνουν θέματα για να αναπτύξουν τέτοιες ειδήσεις.

"Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια για τη σημερινή κυβέρνηση, διότι οι σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στο έπακρο" πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Εμφανίσεις: 301205
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: