Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

pontolsk sebriouk

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Σε τελευταία κατά το έτος 2017 συνεδρίασή της, προεδρεύοντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ. Κυρίλλου, συνήλθε στις 26 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού Μόσχας το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις και τοποθετήσεις Επισκόπων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχων, ανέβαλε την Διοίκηση στην Γερμανία με έδρα το Βερολίνο η οποία παρέμεινε κενή μετά την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Θεοφάνη (Γκαλίνσκι).

Επίσης ο Επίσκοπος Ζβενιγκόροντσκ Αντώνιος (Σεβριούκ), ανέλαβε την Διοίκηση της Επαρχίας Βιέννης και Βουδαπέστης, ο οποίος παρέμεινε επικεφαλής του Πατριαρχείου Μόσχας για τα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

Όσον αφορά τις ενορίες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιταλία, η προσωρινή διαχείρισή τους ανατίθεται στον Επίσκοπο Αντώνιο της Βιέννης και της Βουδαπέστης, ο οποίος ήδη ασκούσε αυτή την διακονία από το 2015 εως το 2017.

Εμφανίσεις: 300976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: