Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

ilarionas1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


"Οι πρόσφυγες από την Συρία πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν θα αποκατασταθεί η υποδομή της στέγασης, ένα ζήτημα που πρέπει να βοηθήσουν όλες οι χριστιανικές εκκλησίες" δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σε άλλο σημείο τόνισε: "Έχουμε άμεση επαφή με το Πατριαρχείο Αντιοχείας. Γνωρίζουμε για τις Εκκλησίες που καταστράφηκαν και βεβηλώθηκαν, οι οποίες χρήζουν επισκευής. Επίσης έχουμε συνομιλίες με άλλες ομολογίες και χριστιανικές κοινότητες στο Ιράκ, όπου ανταλλάσουμε πληροφορίες για να δημιουργήσουμε άμεσα κοινωνικά έργα."

Επίσης ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ανέφερε ότι "πρέπει να ασχοληθούμε με την επιστροφή των χριστιανών σε αυτά τα μέρη όπου είχαν εκδιωχθεί από τον πόλεμο. Όμως η επιστροφή των χριστιανών απαιτεί ένα σοβαρό πρόγραμμα ανάκαμψης, η εφαρμογή του οποίου θα απαιτήσει τη συμμετοχή όχι μόνο της ηγεσίας του κράτους".

"Γνωρίζουμε ότι στο Λίβανο υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων υπάρχει σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη και την Αμερική. Όσοι βρίσκονται κοντά στα σπίτια τους, είναι έτοιμοι και σε θέση να επιστρέψουν, αν όπως είπα προηγουμένως η υποδομή των κατοικιών και των εκκλησιών θα αποκατασταθούν" ανέφερε κλείνοντας ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εμφανίσεις: 301249
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: