Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

20.11.2017 icons 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


To 1995, κατά τη διάρκεια αναζήτησης καταφυγίου καταδικασθέντος λαθρέμπορου, στην Αγία Πετρούπολη αποκαλύφθηκε κρύπτη που βρέθηκαν πάνω από 300 χριστιανικές εικόνες, που χρονολογούνται από τον 17ο και 19ο αιώνα.

Από τότε, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν μεταφέρει εικόνες στο Ερμιτάζ και το Ρωσικό Μουσείο, ενώ 64 εικόνες παραδόθηκαν στην Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης.

Την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεταβίβαση των κατασχεθεισών εικόνων της Θεολογικής Ακαδημίας.

Αυτή τη φορά αξιωματικοί της FSB παρουσίασαν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα εικόνες, που σύμφωνα με το ρωσικό μουσείο του κράτους χρονολογούνται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και αρχές του 20ού αιώνα.

"Οι υπάλληλοι των οργανισμών διερεύνησης μετέφεραν αυτές τις εικόνες σε μια ξεχωριστή μέρα για εμάς. Πρώτον, σήμερα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, Πατριάρχης Κύριλλος, γιορτάζει τα 71α γενέθλιά του" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος, Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο Αρχιεπίσκοπος Πετερχώφ Αμβρόσιος και ο επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού Σεργκέϊ Μπουλάφσκι, υπέγραψαν ειδική πράξη για την επίσημη τελετή μεταφοράς των εικόνων στην Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης.

Να αναφερθεί ότι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο που έγινε ο Αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος, απένειμε στον L.V. Αθανάσιωφ το μετάλλιο του Αποστόλου και Ευαγγελιστής Ιωάννη του Θεολόγου Γ΄ βαθμού, και στους συνεργάτες αναμνηστικά διπλώματα της Θεολογικής Σχολής.

20.11.2017 icons 4

20.11.2017 icons 4

20.11.2017 icons 4

Εμφανίσεις: 300934
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: