Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017

oukranias doxiareiou

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου πραγματοποιήσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, ο οποίος βρίσκεται στο Άγιον Όρος για προσκυνηματική επίσκεψη.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος κατά τη διάρκεια της επίσκεψέως του, τέλεσε Θεία Λειτουργία καθώς και παράκληση ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνας Παναγίας Γοργουπηκόου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κιέβου είχε συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Μονής Γρηγόριο, όπου τον ευχαρίστησε για το ιερό προσκύνημα και για την χάρη που έλαβαν.

"Ήρθαμε στο Άγιον Όρος για να ακούσουμε και όχι να κηρύξουμε! Εμείς πάντοτε λέμε για τους υποτακτικούς μας ότι δεν ταπεινώνονται καλά, ότι δεν μας ακούνε. Στο Μοναστήρι κάποιος ακούει, κάποιος δεν ακούει αλλά στον κόσμο κανένας δεν ακούει, στον κόσμο ο καθένας ζει με το θέλημά του" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ονούφριος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης τόνισε: "Άγιε Καθηγούμενε ζητάω και για τον εαυτό μου να προσεύχεστε, αλλά και για την Ορθόδοξη χώρα μας, ώστε δώσει στην κυβέρνηση καλές σκέψεις, και καλές επιθυμίες. Βέβαια εμάς μπορεί να μην μας αρέσει η εξουσία μας, αλλά ο Θεός μας δίνει αυτό που είμαστε άξιοι."

"Τώρα είναι ο καιρός που ο Θεός δοκιμάζει τις χώρες μας, τις Ορθόδοξες χώρες, και η Ελλάδα υποφέρει κι εμείς υποφέρουμε αλλά όπως λέγεται η δίκη ξεκινάει από τον Οίκο του Θεού. Αλλά αν ο Θεός μας δοκιμάζει μας δίνει πικρό να πίνουμε μάλλον μας αγαπάει" υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Επικεφαλής της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Καθηγούμενος Γρηγόριος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κιέβου, ανέφερε ότι "σήμερα η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι εν διωγμώ όπου και να βρίσκεται και είναι φοβερός ο διωγμός που γίνεται, γι' αυτό χρειάζεται από εμάς ταπείνωση και προσευχή, αλλά και ομολογία. Πρέπει να είναι η εποχή των ομολογητών. Έχουμε την περίοδο των Αποστόλων, των Προφητών, των Μαρτύρων και τώρα των ομολογητών. Κάθε Χριστιανός πρέπει να ομολογεί, πρέπει να ομολογήσει τον Χριστό."

"Και μετά σαν Ποιμένας που είστε πρέπει να σας πω ότι είναι η περίοδος της ανυπακοής, αλλά αφού δεν κάνουν οι υποτακτικοί υπακοή τί κάνουμε εμείς για να τελειώνει η υπόθεση. Πάντα ζω αυτό το μαρτύριο της ανυπακοής των μοναχών, δεν έχουν καταλάβει οι καημένοι οι μοναχοί ότι την υπακοή δεν την έχει ανάγκη ο Ηγούμενος και ο Επίσκοπος, την έχει ανάγκη ο ίδιος ο μοναχός, ή ο ιερέας. Δεν την έχει ανάγκη ο Ηγούμενος, εμένα κάνει δεν κάνει υπακοή δεν έχω τίποτα να ωφεληθώ, ο ίδιος όμως θα ωφεληθεί τα μέγιστα" συμπλήρωσε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Δοχειαρίου.

Επίσης ο Καθηγούμενος Γρηγόριος τόνισε: "Είναι η εποχή σαν εκείνη που έζησε ο Αδάμ και η Εύα, είναι η εποχή της ανυπακοής και το μεγάλο πρόβλημα μέσα στην Εκκλησία είναι η ανυπακοή. Η ανυπακοή κατεργάζεται την ταπείνωση και η ταπείνωση τον Παράδεισο."

"Σας ευχαριστώ που μας δείχνετε με την απλότητά σας, με τα ταπεινά σας ενδύματα το δρόμο του Θεού" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Γρηγόριος.

Εμφανίσεις: 301832
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: