Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

1489701

Πηγή: Romfea.gr


Το Υπουργείο Ανθρωπίνων Πόρων της Ουγγαρίας υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσική Εκκλησία στην Ουγγαρία, που αφορά την κατανομή 8 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση τριών Ναών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βουδαπέστης, τον Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μίσκολτς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τοκάι, ενώ ήδη υπάρχει σχέδιο για ανέγερση Ιερού Ναού στην πόλη Χεβίζ.

Την συμφωνία υπέγραψε ο Επίσκοπος Ποντόλσκ κ. Τύχωνας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μια συνεισφορά των Ούγγρων όχι μόνο για την αποκατάσταση ναών και ιστορικών μνημείων, αλλά και για την διατήρηση της Ορθοδοξίας και των παραδοσιακών αξιών στην Ουγγαρία και την Ευρώπη".

Επίσης ο Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις αγαστές σχέσεις μεταξύ Ρωσικής Εκκλησίας και Ουγγαρίας, καθώς και στις διαδικασίες που έγιναν μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα.

Εμφανίσεις: 301822
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: