Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

parubiy ierosolimon 1

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος


Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ' επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου κ. Αντρίι Παρουμπίι.

Να αναφερθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Βερχόβνα Ράντα στο Ισραήλ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αντρίι Παρουμπίι ενημέρωσε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για το αίτημα εκχωρήσεως Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο ξεκίνημα της συνάντησης ήταν διακριτικός και πολύ προσεχτικός στις εκφράσεις του.

''Για εμάς το ζήτημα εκχωρήσεως Αυτοκεφαλίας δεν είναι μόνο θέμα θρησκείας, αλλά είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και ενότητας του ουκρανικού λαού'' τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντρίι Παρουμπίι.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Θεόφιλος τόνισε ότι πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και ηθικής συμπεριφοράς.

Για το αίτημα της Αυτοκεφαλίας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπογράμμισε: ''Οι πολιτικοί αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τον δικό τους τρόπο, ενώ οι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να βασίζονται στην σοφία και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Καθήκον μας είναι να βοηθήσουμε την ενότητα και όχι να δημιουργήσουμε έναν διαχωρισμό μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας''.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βερχόβνα Ράντα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναγνώρισε το δικαίωμα κάθε Ορθοδόξου έθνους να έχει την δική του ανεξάρτητη εθνική Τοπική Εκκλησία, αλλά για να συμβεί αυτό δήλωσε ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος και η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ όλων των Ορθοδόξων στην Ουκρανία.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, είναι Ουνίτης κατά την πίστη του.

Εμφανίσεις: 300855
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: