Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017

theofilos aikaterinmpourgk 1

Το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αικατερίνμπουργκ κ. Κύριλλο, αναχώρησε από το αεροδρόμιο Κόλτσοβο για την Αγία Γη.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων επισκέφθηκε το Αικατερινμπούργκ, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Αγίας Αικατερίνης πολιούχου της επαρχίας.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, ενώ επισκέφτηκε και τον τόπο δολοφονίας της Τσαρικής Οικογένειας στο Γκάνινα Γιάμα.

Ο Μητροπολίτης Αικατερινμπούργκ κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο για την επίσκεψή του, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και ευλογία τόσο για εκείνον όσο για τον πιστό λαό η παρουσία του στα Ουράλια.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε την επίσκεψη ιστορική, υπογραμμίζοντας ότι "μένουμε πίσω αλλά με την καρδιά γεμάτη από ευλογίες".

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και τη φιλοξενία και σας περιμένουμε στα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης, τα οποία επισκέπτεστε κάθε συχνά, κάτι που ενώνει φυσικά την Ιερουσαλήμ με την Εκκλησία της Ρωσίας" ανέφερε ο Πατριάρχης Θεόφιλος απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κύριλλο.

Εμφανίσεις: 301628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: