Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Pope theofilos

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος έκανε έκκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να τερματιστεί η βία και οι διακρίσεις μεταξύ των διαφορετικών ομολογιών στους Αγίους Τόπους.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Ιεροσόλυμα το 2014 και εξέφρασε την χαρά του για την αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου.

Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την συμπάθειά του σε εκείνους που υποφέρουν στους Αγίους Τοπους από τις συγκρούσεις και προέτρεψε για περαιτέρω προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί η ειρήνη και να αναγνωριστούν τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

''Το «στάτους κβο» των Αγίων Τόπων πρέπει να διατηρηθεί, ενώ η βία, οι διακρίσεις και η μισαλλοδοξία εναντίον εβραϊκών, χριστιανικών ή μουσουλμανικών τόπων λατρείας πρέπει να απορριφθούν'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Τέλος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκαν από κοινού με τον Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν και άλλους αξιωματούχους του Βατικανό.

Εμφανίσεις: 302846
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: