Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

patriarxis georgias

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Τιφλίδα, τέλεσε την Θεία Λειτουργία σήμερα ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, στο κήρυγμά του, ανέφερε ότι «η ανθρωπότητα υποφέρει από την έλλειψη αγάπης.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης Ηλίας, κάλεσε τους πιστούς σε έναν συνεχή αγώνα κατά της καταπολέμησης του κακού.

«Να ραντίζεται το σπίτι σας, τα δωμάτια σας, την αυλή σας, και να καίτε θυμίαμα ώστε να μην εισέρχεται το κακό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στις δοκιμασίες της ζωής, υπογραμμίζοντας πως «η ζωή μας είναι γεμάτη από δοκιμασίες και προβλήματα, αλλά όπως ο Ιώβ πέρασε πολλά βάσανα, έτσι και εμείς πρέπει να υπομένουμε καρτερικά.»

Τέλος ο Πατριάρχης προέτρεψε τους πιστούς να ετοιμαστούν πνευματικά για την εορτή των Θεοφανείων, κατά την οποία ο κ. Ηλίας θα γίνει νονός 42 βρεφών.

Εμφανίσεις: 302737
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: