Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

cjio

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr" με αποκλειστικό δημοσιεύμα το πρωί της Πέμπτης, έγραψε ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας διόρισε Μητροπολίτη "Τοποτηρητή" του Θρόνου.

Ο διορισμός του Μητροπολίτη Σίο αποτελεί προσωπική επιλογή του Πατριάρχη Ηλία, κάτι που ήταν και ο ίδιος στον Προκάτοχό του.

Να αναφερθεί ότι πριν από λίγο ο "Τοποτηρητής" του Πατριαρχικού Θρόνου, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Για μένα ήταν κάτι το εντελώς απροσδόκητο. Ο Αγιώτατος με τίμησε πολύ, αλλά εγώ ανησυχώ, διότι είναι βαρύς ο σταύρος."

"Ελπίζω όμως στην χάρη, την βοήθεια του Θεού, στην μεσιτεία του Αγίου Γεωργίου και στις πατρικές νουθεσίες και ευχές της Αυτού Αγιότητος" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σενάκι, και Τσχορόκοστου Σίο (Μουτζίρι).

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: "Εγώ στ´αλήθεια θεωρώ τον εαυτό μου ανάξιο γι´ αυτήν την διακονία, αλλά θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος στην απόφαση του Πατριάρχη μας".

Διαβάστε επίσης: Ο Πατριάρχης Γεωργίας διόρισε Μητροπολίτη «σύνθρονό» του!

Εμφανίσεις: 301582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: