Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

katasbesi gerogias 2

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Δέηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στο εθνικό πάρκο του Μπορτζόμι – Χαραγκαούλι και ιδιαίτερα στην χαράδρα του Μπορτζόμι τέλεσε, την Τρίτη 22 Αυγούστου ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β'.

Σε δηλώσεις του για την πυρκαγιά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας τόνισε χαρακτηριστικά: ''Αυτό που συμβαίνει στην Γεωργία με τις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα την πυρκαγιά στην χαράδρα του Μπορτζόμι προκάλεσε την θλίψη μας και την ανησυχία μας, αλλά και ολόκληρου του γεωργιανού λαού.''

Σε άλλο σημείο ο κ. Ηλίας Β' ανέφερε: ''Θέλω να ευχαριστήσω τις αρχές, τους πυροσβέστες και όλους όσους μάχονται αυτή την ώρα με την φωτιά. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, όμως οι φυσική καταστροφή είναι τεράστια. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε πολλά κράτη μας προσφέρουν βοήθεια και θέλω εκ μέρους της Εκκλησίας της Γεωργίας να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθειά τους''.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας έκανε έκκληση προς του πιστούς και τους κληρικούς να εντείνουν τις προσευχές τους για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

''Ζητήστε από τον Κύριο να προστατεύσει την χώρα μας και τον λαό μας, ιδιαίτερα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που μαίνεται η πυρκαγιά. Ο λαός μας έχει δείξει επανειλημμένα σε δύσκολες στιγμές ότι έχει φρούριο την πίστη του και πιστεύω ότι και τώρα ο Θεός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Γεωργίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο Γεωργίας απέστειλε είδη πρώτης ανάγκης στους πυροσβέστες που μάχονται με την πυρκαγιά για να τους ενισχύσουν στο έργο τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

katasbesi gerogias 1

Εμφανίσεις: 303160
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: