Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

darial monasteri 1

Πηγή: Romfea.gr


Τον δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Φαράγγι του Νταριάλ στα γεωργιανό-ρωσικά σύνορα, θα αποκαταστήσει σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Υποδομών της Γεωργίας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποκατάσταση του δρόμου, νέο αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή και χώρο στάθμευσης για τους προσκυνητές.

Να αναφερθεί ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, όπου πλέον προσκυνητές από όλο τον κόσμο θα μπορούν με ασφάλεια και ευκολία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εγκαινίων τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β' σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι: ''Η Ιερά Μονή είναι πολύ σημαντική, καθώς βρίσκεται στα σύνορα με την Ρωσία, και πρέπει να γίνει σύμβολο ειρήνης και ενότητας μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας''.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας είχε τονίσει ότι: ''Η Ιερά Μονή είναι ένα καταφύγιο για τους ταξιδιώτες, ενώ ακόμα και αρχηγοί κρατών θα μπορούν να πραγματοποιούν επισκέψεις για συνομιλίες''.

Τέλος ο Πατριάρχης Γεωργίας είχε εκφράσει την ελπίδα να αποκασταθούν οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Ρωσία.

Εμφανίσεις: 300905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: