Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017

nikortsminda 1

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος, για την Romfea.gr


Στην αποκατάσταση του «μαργαριταριού» της αρχιτεκτονικής των Γεωργιανών Ναών, του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη Νικορτσμίνδα προχωρούν οι τοπικές αρχές.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται η αποκατάσταση της πέτρινης πρόσοψης του Ναού, του καμπαναριού και των τοιχογραφιών, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ένα σχέδιο ανάπτυξης υποδομών θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018 και το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τις 900 χιλιάδες δολάρια.

Να αναφερθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός χτίστηκε τον 11ο αιώνα κατά την διάρκεια της βασιλείας του Μπαγκράτ του 3ου και βρίσκεται στην ιστορική περιοχή Ράτσα, στην πόλη Νικορτσμίνδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός είναι στη λίστα προς ένταξη στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τέλος τον Αύγουστο του 2016 εορτάστηκε η συμπλήρωση χιλίων ετών από την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού, παρουσία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β'.

nikortsminda 2

nikortsminda 2

nikortsminda 2

nikortsminda 2

nikortsminda 2

Εμφανίσεις: 302183
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: