Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του διακόνου Γεωργίου Μαμαλάντζε, οποίος από τις 10 Φεβρουαρίου συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β´.

Σύμφωνα με την Γενική Εισαγγελία ο διάκονος Γεώργιος, αντιμετωπίζει πλέον την κατηγορία της εκ προμελέτης απόπειρας δολοφονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα έδειξε ότι ο διάκονος προετοίμαζε εδώ και καιρό να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Γεωργίας, αφού πίστευε ότι παρενέβαινε στην εξέλιξη του εντός στους κόλπους της Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν πάνω από 70 μάρτυρες, ενώ υπάρχει υλικό σε μορφή ήχου και βίντεο πάνω από 500 GB.

Επίσης η Γενική Εισαγγελία επιμένει ότι ο διάκονος λειτούργησε εν γνώση του, κάτι που αν ισχύει τελικά αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 15 έως 20 χρόνια.

Ο δικηγόρος του διακόνου έκανε λόγο για σκευωρία, τονίζοντας πως οι Εισαγγελείς κινούνται με εγωιστικά κίνητρα χωρίς αποδείξεις.

Τέλος να σημειωθεί ότι η δίκη του διακόνου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017.

Εμφανίσεις: 301583
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: