Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017

893272 52

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 8 Μαρτίου 2017 οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Γεωργίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την παραίτηση του Επισκόπου Τσκονδίτι κ. Πέτρου, από την ηγεσία του Πατριαρχικού Τηλεοπτικού Καναλιού.

Ιεράρχης της Εκκλησίας της Γεωργίας σχολιάζοντας στην Romfea.gr την παραίτηση, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο Επίσκοπος Πέτρος πολλές φορές μιλούσε εναντίον του Πατριάρχη και της Εκκλησίας, παρόλο που ο Πατριάρχης εισηγήθηκε στα Μέλη της Συνόδου να του δώσουν μια ευκαιρία και να μην καθαιρεθεί."

Ο Επίσκοπος Πέτρος σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανέφερε: "Αποδέχομαι με ηρεμία την απόφαση. Νομίζω ότι η απομάκρυνση μου, σχετίζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μου, για την υπόθεση του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε και την κατάσταση που επικρατεί εντός του Πατριαρχείου."

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελική έρευνα για την απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη Γεωργίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο κατηγορούμενος από τις 10 Φεβρουαρίου παραμένει υπό κράτηση σε νοσοκομείο της Τιφλίδας.

Εμφανίσεις: 302753
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: