Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017

georgia monastiri

Πηγή: Romfea.gr


Ηλιακούς συλλέκτες προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα του ενεργειακού εφοδιασμού, θα τοποθετήσουν σύμφωνα με πληροφορίες πολλά Μοναστήρια στην Γεωργία.

Το εν λόγω πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό, πολλά Μοναστήρια που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία και έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Η Γεωργία είναι μια ορεινή χώρα και έχει περιοχές πολύ δύσκολες, έτσι πολλά μοναστήρια δεν έχουν τα χρήματα για κατανάλωση ενέργειας, γι΄ αυτό και κατέφυγαν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στις περισσότερες περιοχές της Γεωργίας κατά τη διάρκεια του έτους έχει περίπου 250 ηλιόλουστες ημέρες, η οποίες αναλογούν με 6.780 ώρες ανά έτος.

Η συνολική ετήσια δυναμικότητα της ηλιακής ενέργειας στη Γεωργία ανήλθε σε 108 MW, η οποία είναι ισοδύναμη με 34.000 τόνους καυσίμων.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους αυτό είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία όχι μόνο για τα μοναστήρια, αλλά και μια λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Εμφανίσεις: 302440
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: