Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

synodos georgias

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Μετά την Εκκλησία της Βουλγαρίας η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Σύνοδος της Κρήτης δεν είναι ούτε Μεγάλη ούτε Οικουμενική, έρχεται το ίδιο να κάνει και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το Πατριαρχείο Γεωργίας με δήλωση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρει ότι η Σύνοδος της Κρήτης από την στιγμή που δεν συμμετείχαν τέσσερεις Εκκλησίες δεν μπορεί να ονομάζεται Οικουμενική.

"Κατά τη διάρκεια της σύγκλισης της Συνόδου της Κρήτης, έχουν παραβιασει την αρχή της ομοφωνίας. Ως εκ τούτου, τα ψηφίσματα της Συνόδου της Κρήτης δεν μπορούν να είναι δεσμευτικά για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σε άλλο σημείο η Εκκλησίας της Γεωργίας αναφέρει: "Σε αυτά τα κείμενα που εγκρίθηκαν από τη συνοδο της Κρήτης δεν υπάρχει ουσιαστικη σχέση με τις σημειώσεις που παρουσιαστηκαν από την Εκκλησία. Γι΄ αυτό είναι αναγκαίο να διορθωθούν ορισμένα κείμενα. Σε διαφορετική περίπτωση να δημιουργηθούν καινούργια".

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησία της Γεωργίας, συζητήθηκε και η απόφαση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας για την Σύνοδο της Κρήτης.

Εμφανίσεις: 302323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: