Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Patriar ilia II

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο ευχαρίστησε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β' για την στάση της Ρωσικής Εκκλησίας απέναντι στο θέμα της Αμπχαζίας.

''Εκτιμούμε την θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει την δικαιοδοσία της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία'' δήλωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας στο περιθώριο των εορτασμών για τα 70ά γενέθλια του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου.

Ο Προκαθήμενος της Γεωργιανής Εκκλησίας τόνισε ότι η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών είναι ζωτικής σημασίας.

''Νομίζω ότι η Γεωργία θα έπρεπε να είναι ένας τόπος ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Μία σύγκρουση μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας είναι πολύ επικίνδυνη, διότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία παγκόσμια σύρραξη'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ηλίας.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας ως επικεφαλής της Επαρχίας Σουχούμι - Αμπχαζίας για έντεκα χρόνια, δήλωσε ότι: ''Δεν υπήρχαν συγκρούσεις εκεί, ήταν πάντοτε ειρηνικά''.

Εμφανίσεις: 301220
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: