Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

georgias mosxas

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, είχε σήμερα ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄ ο οποίος έφτασε στη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος καλοσωρίζοντας τον Πατριάρχη Ηλία μεταξύ άλλων τόνισε: "Μακαριώτατε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την επίσκεψή σας στη Μόσχα για να συμμετάσχετε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70ά γενέθλιά μου. Για μένα η παρουσία σας στη Μόσχα είναι ιδιαίτερη, διότι η ζωή σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή της Ρωσικής Εκκλησίας."

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας τόνισε: "Οι σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών, δεν είναι σχέσεις όπως των πολιτικών και των επιχειρηματιών, είναι σχέσεις αδελφικές και καρδιακές. Χωρίς αυτή την σύνδεση, την καρδιακή, δεν μπορεί να υπάρξει καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών αλλά και των λαών."

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, καθώς και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που έγινε κέντρο για τους Γεωργιανούς της Διασποράς στη Μόσχα.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για τα καλά του λόγια, ενώ τον συνεχάρη για την συμπλήρωση των 70 χρόνων από την γέννησή του.

"Φτάσαμε στη Μόσχα για να εορτάσουμε μαζί τα 70ά γενέθλιά σας, και θέλουμε να εκφράσουμε τις καλύτερες ευχές για ειρήνη και ευημερία στην Εκκλησία και την Πατρίδα σας" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β΄.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας ανέφερε επίσης ότι "οι σχέσεις μεταξύ ρωσικής και γεωργιανής Εκκλησίας είναι πολύ σημαντικό για τις χώρες, και τον λαό μας. Η Εκκλησία αποτελεί παράδειγμα για τους πολιτικούς όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας. Πρέπει να πω ότι τα τελευταία χρόνια στη Γεωργία δεν έχω ξαναδεί τόσους ρώσους τουρίστες, να την επισκέπτονται όπως τώρα. Και γι΄ αυτό είμαστε πολύ ευχαριστημένοι."

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Γεωργίας τόνισε: "Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών ηγετών των χωρών μας! Νομίζω ότι είναι η σειρά μας. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, και πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον."

Εμφανίσεις: 301001
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: