Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016

tiblisi

Πηγή: Romfea.gr


Με Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Γεωργία, ο οποίος σήμερα ανεχώρησε για το Μπακού.

Ο Πάπας τέλεσε υπαίθρια Θεία Λειτουργία στο στάδιο "Μιχαήλ Μέσκι" της Λοκομοτίβ Τιφλίδας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 3.000 από τις 27.000 θέσεις του γηπέδου.

"Η εικόνα του άδειου γηπέδου, δείχνει την μειοψηφία των Καθολικών στη Γεωργία" σχολιάσαν οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το γεγονός.

Να αναφερθεί πως στην Γεωργία το 80% του πληθυσμού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ενώ μόνο το 3% είναι Καθολικοί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, στη Θεία Λειτουργία δεν συμμετείχε ούτε παρέστη κανένας Ορθόδοξος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Γεωργίας.

Ο Πατριάρχης Ηλίας από την πρώτη στιγμή πήρε αποστάσεις από τους κληρικούς διαδηλωτές κατά της επίσκεψης του Πάπα στη Γεωργία, παρόλα αυτά όμως ανέφερε ότι δεν θα τον δουν να λειτουργεί ούτε να προσεύχεται μαζί του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρά την απουσία της Εκκλησίας της Γεωργίας από την Θεία Λατρεία, ζήτησε οι ιστορικές διαιρέσεις που τους χωρίζουν πρέπει να υπουλωθούν μέσα από την υπομονή, την εμπιστοσύνη και τον διάλογο.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, έξω από το γήπεδο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα στη Γεωργία.

Εμφανίσεις: 302824
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: