Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

troyan 1

Πηγή: Romfea.gr


Την χορήγηση μισού εκατομυρίου λέβα υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ ανήμερα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Τρογιάν.

Ο κ. Μπορίσοφ παρέστη στους εορτασμούς για την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Θεοφ. Επίσκοπο Βελίκης κ. Σιώνιο.

''Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση της Βουλγαρίας φροντίζει όχι μόνο για την Ιερά Μονή Τρωϊάν, αλλά και για όλους τους Ναούς και τις Ιερές Μονές της χώρας'' δήλωσε ο κ. Μπορίσοβ.

Να αναφερθεί ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την επισκευή της πτέρυγας του Εξάρχου Ανθίμου, το οποίο είναι το παλαιότερο κτίριο της Μονής και χρειάζεται άμεσα ανακαίνιση.

''Για τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν το 2018 η πτέρυγα του Εξάρχου Ανθίμου χρειάζεται να ανακαινιστεί εκ βάθρων και αυτό ακριβώς πρόκειται να γίνει'', υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

troyan 2

troyan 2

 

Εμφανίσεις: 301693
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: