Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 01 Ιουλίου 2017

sandri neofytos 1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο συναντήθηκε ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι, έπαρχος του Βατικανό για τις Ανατολικές Εκκλησίες.

Στην συνάντηση οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, όπως επίσης και στις καλές σχέσεις και την συνεργασία μεταξύ Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικής, ιδιαίτερα μετά την ιστορική συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα.

Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για την παροχή Ναών σε Βούλγαρους μετανάστες για εκκλησιασμό.

Επίσης ο κ. Αντώνιος πρόσθεσε ότι οι Βούλγαροι που έφυγαν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής συχνά βρίσκουν δουλειά σε Καθολικούς Ναούς.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας ζήτησε από τον Καρδινάλιο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την υποστήριξή του στους Ορθόδοξους Βούλγαρους που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και για την δυνατότητα που δίδεται σε νεαρούς φοιτητές να σπουδάσουν σε Καθολικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στην συνέχεια ο Καρδινάλιος Σάντρι έθεσε το θέμα των προσφύγων της Μέσης Ανατολής και κάλεσε τους Βούλγαρους να γίνουν πιο ανοιχτοί σε αυτούς, καλοσωρίζοντάς τους στη χώρα με κατανόηση και ανθρωπιά ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Καρδινάλιος Σάντρι έθεσε το θέμα μιας πιθανής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Βουλγαρία, αλλά το ζήτημα δεν συζητήθηκε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Εμφανίσεις: 302108
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: