Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

markianoypoleos konstantinos 1

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος για την Romfea.gr


Εκοιμήθη την Τρίτη 23 Μαΐου σε ηλικία 76 ετών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαρκιανουπόλεως κυρός Κωνσταντίνος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μακαριστός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας άφησε την τελευταία του πνοή σε Νοσοκομείο της Σόφιας μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Επίσκοπος Μαρκιανουπόλεως γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1941 και χειροτονήθηκε έγγαμος Ιερέας στις 10 Μαρτίου του 1968.

Το 1976 διεζεύχθη τη σύζυγό του ενώ έχοντας προσχωρήσει στο σχίσμα του Μητροπολίτου Νευροκοπίου Ποιμένος εκάρη μοναχός στις 25 Μαρτίου του 1997 και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Στις 27 Αυγούστου 1997 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μακαριουπόλεως από σχισματικούς Μητροπολίτες.

Την 1 Οκτωβρίου 1998 στην Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο της Σόφιας υπέβαλε γραπτώς την μεταμέλεια του για την σχισματική του δραστηριότητα και λαμβάνοντας χάρη εισήχθη στους κληρικούς της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ενώ αναγνωρίστηκε η χειροτονία του και έλαβε τον τίτλο Τιτουλάριος Επίσκοπος Μαρκιανουπόλεως.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις 20 Μαΐου τέλεσε τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Σόφια.

Σημείωση Romfea.gr: Στοιχεία για το βιογραφικό του Επισκόπου Μαρκιανουπόλεως αντλήσαμε από το users.sch.gr / markmarkou /

 

Εμφανίσεις: 304894
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: