Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

antonios bulgarias

Για την Romfea.gr | Ιβάνκα Παβλόφ


Συνέντευξη στην Εφημερίδα "Analizi'' παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο οποίος μίλησε για την επόμενη ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο.

Ο Σεβασμιώτατος σε ερώτηση πως είναι η ζωή μετά το χτύπημα των Χριστουγέννων, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "μετά από αυτή τη βάρβαρη πράξη, από την οποία πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν, το Βερολίνο δεν μπορεί να είναι το ίδιο."

"Η ζωή συνεχίζεται, αλλά ο πόνος παραμένει σε συγγενείς και φίλους των νεκρών και των τραυματιών. Πλεόν η αστυνομία παρακολουθεί στενά την είσοδο και την έξοδο ανθρώπων που δεν έχουν καμία θέση στην Γερμανία" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Σε ερώτηση εάν νιώθει ως Ορθόδοξος Χριστιανός ότι απειλείται, ο Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας ανέφερε ότι "ως Χριστιανοί δεν πρέπει να ζούμε με κανένα φόβο. Δεν αισθάνομαι προσωπικά καμία φοβία η απειλή. Όμως εν πάσει περιπτώσει η επίθεση ανάγκασε το κράτος να προσαρμόσει τα μέτρα ασφαλείας, και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τους μετανάτες και τους πρόσφυγες, καθώς συγκεντρώνονται σε στρατόπεδα κοντά στο Βερολίνο."

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για το προσφυγικό υπογράμμισε: "Αυτά τα ζητήματα πρέπει να είναι στα χέρια εκείνων που φροντίζουν για την ασφάλεια μας, διότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί την επόμενη στιγμή. Ο χρόνος θα δείξει τι είναι το ζήτημα τον προσφύγων, αλλά πιστεύω ότι όσα συμβαίνουν στη γη είναι θέλημα Θεού, για να δούμε τα λάθη μας, αλλά και που φταίξαμε. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας εξέδωσε σχετική δήλωση για τους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από την μαζική εισροή των προσφύγων".

"Όσον αφορά την Ευρώπη απ΄ όσο γνωρίζω οι πρόσφυγες που ήδη έχουν γίνει αποδεκτοί θα μείνουν, αλλά πολλές φορές από των αριθμό των εισροών η κατάσταση γίνεται μη ελεγχόμενη. Όμως στην Βουλγαρία, έχουμε τρομερή ανεργία, επίσης είμαστε γεμάτοι απο Εκκλησίες και ορθόδοξα έθιμα τα οποία είναι σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις και αντιλήψεις των προσφύγων. Επίσης περισσότεροι από αυτούς δεν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν στην Ευρώπη, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να είναι σε μια χώρα της δύσης" πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος.

Εμφανίσεις: 303276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: