Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Pazartzikpoti-1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η χειροτονία του νέου Επισκόπου Κωνσταντίνης Ιακώβου (Ντόντσεφ), ο οποίος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.

Η χειροτονία του Επισκόπου Ιακώβου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Πάζαρτζικ, παρουσιά πλειάδα Ιεραρχών της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Επίσης παρέστη ο Κυβερνήτης του Πάζαρτζικ, οι δήμαρχοι του Πλοβντίβ, Βουλευτές, αξιωματούχοι, ακαδημαϊκοί καθώς και πλήθος πιστών.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος, ο οποίος από σήμερα απέκτησε δεύτερο βοηθό Επίσκοπο στην Επαρχία του.

Εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου μήνυμα ανέγνωσε ο Επίσκοπος Μελινίκου κ. Γεράσιμος, Γραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως προσέφερε στον νεοχειροτονηθέντα μια ποιμαντορική ράβδο, με την ευχή να ποιμάνει και διακονήσει τα πρόβατα του Κυρίου προς την σωτηρία.

Επίσης ο κ. Νικόλαος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, οι οποίοι τον αξίωσαν να αποκτήσει δεύτερο βοηθό Επίσκοπο στην Επαρχία του.

Τέλος ο Επίσκοπος Ιάκωβος δέχθηκε τις ευχές από τους Αρχιερείς και τους πιστούς, ενώ από σήμερα θα διακονεί στο πλευρό του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως στην περιοχή του Πάζαρτζικ.

Το Πάζαρτζικ είναι πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Εβρου στη Νότια Βουλγαρία και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η πόλη ιδρύθηκε από Τατάρους από το σημερινό Μπίλχοροντ-Ντνιστρόφσκι (στη Βεσσαραβία της Ουκρανίας) το 1485 στην αριστερή όχθη του ποταμού Έβρου, κοντά στην αγορά της περιοχής, ένα σημαντικό σταυροδρόμι στη μέση αυτής της εύφορης περιοχής και ονομάστηκε Τατάρ Πάζαρτζικ (δηλαδή «μικρή αγορά των Τατάρων»).

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το Πάζαρτζικ έχει πληθυσμό 72.000 κατοίκους και είναι η δέκατη τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302973
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: