Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

image 17

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η χειροτονία του νέου Επισκόπου Μελινίκου κ. Γερασίμου, Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Την χειροτονία του Επισκόπου Γερασίμου τέλεσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.

Επίσης συλλείτουργησαν ο Μητροπολίτης εν Αμερική, Καναδά και Αυστραλία κ. Ιωσήφ, ο Μεγάλο Τυρνόβου Γρηγόριος, ο Λόβετς Γαβριήλ, ο Φιλιππουπόλεως Νικόλαος, ο Βάρνας Ιωάννης, ο Νευροκοπίου Σεραφείμ, ο Ρούσε Ναούμ, ο Επίσκοπος Ανδριανουπόλεως Ευλόγιος και ο Επίσκοπος Βρανίτσης κ. Γρηγόριος.

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χειροτονίας αναφώνησαν πολλές φορές ΑΞΙΟΣ!

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος απευθυνόμενος προς τον νέο Επίσκοπο Μελινίκου, του θύμησε τις υποσχέσεις που έχει δώσει ενώπιον Θεού, τονίζοντας την υψηλή ευθύνη της αρχιερατικής διακονίας στις απαιτήσεις της επόχης μας.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Γεράσιμος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου που τον εξέλεξαν Αρχιερέα, ζητώντας παράλληλα τις ευχές και προσευχές τους για την νέα του διακονία.

image

image 1

image 2

image 3

image 4

image 5

image 6

image 7

image 8

image 9

image 10

image 11

image 12

image 13

image 14

image 15

image 16

image 18

image 19

image 20

image 21

image 22

image 23

image 24

image 25

image 26

image 27

image 28

image 29

Εμφανίσεις: 302789
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: