Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

polonias-proedros-8

Γραφείο ειδήσεων Romfea.gr


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα είχε σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στο Προεδρικό Μέγαρο στην Βαρσοβία.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, τον Μητροπολίτη Βρετανικών Νήσων και Ιρλανδίας κ. Σιλουανό, και τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνο Καγιάλ ετυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας ο Προκαθήμενος της Αντιοχειανής Εκκλησίας μετέφερε την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην Συρία, το Λίβανο αλλά και την Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι εδώ και αιώνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν ειρηνικά στην περιοχή.

''Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην κρίση στην Συρία και στην τρομοκρατία στην Μέση Ανατολή'' τόνισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Επίσης ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στους δυο απαχθέντες Μητροπολίτες, οι οποίοι ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά αγνοούνται, ενώ τόνισε ακόμη ότι και στο Λίβανο είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μία λύση στην πολιτική κρίση με την εκλογή νέου Προέδρου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πολωνίας καλοσώρισε τον Πατριάρχη Αντιοχείας και την συνοδεία του δηλώνοντας ότι παρακολουθεί με δέος και σεβασμό όλα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και την Συρία.

''Η Πολωνία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί μία ειρηνική λύση στην Συρία, αλλά και στην Μέση Ανατολή'' ανέφερε ο κ. Ντούντα.

Τέλος να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της συνάντησης ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Πολωνίας για την συνάντηση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προεδρία του, ενώ σε ανάμνηση της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά.

polonias-proedros-1

polonias-proedros-2

polonias-proedros-3

polonias-proedros-4

polonias-proedros-6

polonias-proedros-7

polonias-proedros-9

Εμφανίσεις: 302328
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: