Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

adioxeias-ioannis-11

Γραφείο ειδήσεων Romfea.gr


Τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. υποδέχθηκαν σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και η συνοδεία του έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, ο οποίος τους καλοσώρισε στην Βαρσοβία.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό Αγίας της Μαρίας της Μαγδαληνής στην Βαρσοβία, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Σας ευχαριστώ για κάθε λόγο αγάπης και καλωσορίσματος, και εκτιμώ ιδιαίτερα τα ευγενή συναισθήματά σας προς τους αδελφούς σας στην Εκκλησία της Αντιοχείας''.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιωάννης τόνισε: ''Φέρνουμε τις ανησυχίες του αστέγου, του απαχθέντος, του εκτοπισμένου και του ορφανού. Φέρνουμε τον πόνο της πόλεως του Χαλεπίου, η οποία περιμένει τους απαχθέντες ποιμένες Της Αρχιερείς Ιωάννη Ιμπραχήμ και Παύλο Γιαζίτζι για τρία και πλέον έτη, κατά τα οποία ο κόσμος μένει απλός θεατής αυτής της τραγωδίας.''

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας κ. Σάββα έφτασαν στην Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Θεολογικής Ακαδημίας.

Ακολούθησε η τελετή αναγόρευσης του Προκαθημένου της Αντιοχειανής Εκκλησίας σε επίτιμο διδάκτορα παρουσία του Προέδρου, των μελών του διδακτικού προσωπικού, φοιτητών και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Ιωάννης λαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την τιμή τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''Είναι μεγάλη η τιμή μου κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής μου στην Πολωνία να παραβρεθώ ανάμεσά σας για να λάβω το τιμητικό διδακτορικό από τη Χριστιανική Θεολογική Ακαδμημία της Βαρσοβίας.''

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Αντιοχείας υπογράμμισε: ''Σας ευχαριστούμε, αδελφοί μου, για την τιμητική σας διάκριση, την οποία θεωρούμε πρωτίστως ως παράσημο και το βάζουμε στο στήθος της Εκκλησίας της Αντιοχείας''.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

adioxeias-ioannis-1

adioxeias-ioannis-2

adioxeias-ioannis-3

adioxeias-ioannis-4

adioxeias-ioannis-5

adioxeias-ioannis-6

adioxeias-ioannis-7

adioxeias-ioannis-8

adioxeias-ioannis-9

adioxeias-ioannis-10

adioxeias-ioannis-12

adioxeias-ioannis-13

adioxeias-ioannis-14

adioxeias-ioannis-15

adioxeias-ioannis-17

adioxeias-ioannis-18

adioxeias-ioannis-19

adioxeias-ioannis-20

adioxeias-ioannis-21

adioxeias-ioannis-22

adioxeias-ioannis-23

adioxeias-ioannis-24

adioxeias-ioannis-25

adioxeias-ioannis-26

adioxeias-ioannis-27

adioxeias-ioannis-28

adioxeias-ioannis-29

adioxeias-ioannis-30

adioxeias-ioannis-31

adioxeias-ioannis-32

adioxeias-ioannis-33

adioxeias-ioannis-34

adioxeias-ioannis-35

adioxeias-ioannis-36

Εμφανίσεις: 302540
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: