Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

balamand-19

Πανηγυρικά τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του «Balamand», στον Λίβανο.

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ιεράς Μονής, οργανώθηκε φέτος κατασκήνωση νέων.

Στις εγκαταστάσεις της Μονής και του κοντινού Πανεπιστημίου φιλοξενήθηκαν ορθόδοξοι νέοι από διάφορες επαρχίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας, από τον Λίβανο, την Συρία και το Ιράκ.
Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα σύνολο από κοινές εμπειρίες και να γνωριστούν μεταξύ τους.

Επιπλέον, μια ομάδα ορθόδοξων επιστημόνων από την Ελλάδα προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει στην κατασκήνωση συνεργαζόμενη με ομάδα φοιτητών του Πατριαρχείου Αντιοχείας και παραδίδοντας μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας, ελληνικής γλώσσας αλλά και παρασκευής προσφόρου και θυμιάματος.

Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, τα παιδιά διδάσκονταν σε ημερήσια βάση Βυζαντινή μουσική, υπό την εποπτεία του πατρός Αντύπα Αγιορείτου, γέροντος του Ιβηριτικού κελίου της Αγίας Άννης, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Επιπρόσθετα, ο π. Αντύπας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο μοναστήρι, έκανε πνευματικές ομιλίες, τις οποίες παρακολούθησαν τόσο οι νέοι όσο και ιερείς και πιστοί που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή πλήθους πιστών καθώς και των νέων της Κατασκήνωσης, πολλοί από τους οποίους στελέχωσαν τη χορωδία με προεξάρχοντα τον πατέρα Αντύπα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους χώρους της Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννου, τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην οποία παρέστη σύσσωμη η Ορθόδοξη πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, καθώς και ο επιτετραμμένος της Ελλάδος στη Βυρηττό, κ. Νικόλαος Κρίκος.

Στο κήρυγμα του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ο Πατριάρχης, αφού αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής, ευχαρίστησε τον π. Αντύπα και την ομάδα των νέων από την Ελλάδα για τη συμβολή τους στην επιτυχή οργάνωση της κατασκηνωτικής αυτής περιόδου, επισημαίνοντας τις στενές αδελφικές σχέσεις του Πατριαρχείου Αντιοχείας με την Ελλάδα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε πλούσιος μπουφές με ποικίλα εδέσματα για όλους τους προσκυνητές.

balamand-1

balamand-2

balamand-3

balamand-4

balamand-5

balamand-6

balamand-7

balamand-8

balamand-9

balamand-10

balamand-11

balamand-12

balamand-13

balamand-14

balamand-15

balamand-16

balamand-17

balamand-18

Εμφανίσεις: 301709
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: