Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

ioannis adioxeias

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος


Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την προώθηση μιας ειρηνικής λύσης στη Συρία θα πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης από 21 έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Μακαριώτατος έχει σκοπό να συναντηθεί με την Ηγεσία των ΗΠΑ, και μέλη της Κυβέρνησης για την πρόωθηση μιας ειρηνικής λύσης στη Συρία, να επισημάνει την τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και τέλος να συζητήσει για το μέλλον των χριστιανών στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Επίσης ο Μακαριώτατος θα παραστεί στη Σύνοδο με θέμα: ''Αμερικανική ηγεσία και η εξασφάλιση του μέλλοντος των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή'', η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου.

Ένας ακόμη βασικός σκοπός της ιστορικής επίσκεψης του Προκαθημένου της Αντιοχειανής Εκκλησίας στις ΗΠΑ είναι η κατανόηση από την διεθνή κοινότητα πως το Πατριαρχείο Αντιοχείας αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό δίκτυο των χριστιανικών εκκλησιών στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, και πως το Πατριαρχείο Αντιοχείας μπορεί να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση της τρέχουσας κατάστασης.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος κ. Ιωάννης θα τονίσει τον σημαντικό ρόλο του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τους σκοπούς που επιδιώκει, καταβάλλοντας παροχή υπηρεσιών σε όλους, διαδίδοντας πνεύμα ανθρωπιάς, δικαιοσύνης, ηρεμίας και ειρήνης μεταξύ εκείνων που επλήγησαν, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή εθνικότητας.

Εμφανίσεις: 301263
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: