Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

chedraoui 0

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Το "ύστατο χαίρε" είπαν χθες κλήρος και λαός στον μακαριστό Μητροπολίτη Μεξικού κυρό Αντώνιο, ο οποίος την Τετάρτη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο εκοιμήθη σε ηλικία 85 ετών.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Μεξικού του Πατριαρχείου Αντιοχείας, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία παρέστη και ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος έκανε λόγο για έναν ενάρετο, απλό και πιστό Ιεράρχη.

"Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αντώνιος, ο ενάρετος αυτός Ιεράρχης, μου χάρισε πολλές βαθιές φιλίες ως Πρόεδρος αυτής της χώρας. Αντιμετώπισε πολλές φορές πολύπλοκες και δύσκολες καταστάσεις, ξεπερνώντας πάντα με ενθουσιασμό τις αντιξοότητες και τις λύπες" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Επίσης ο Πρόεδρος του Μεξικού αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του Ιεράρχη στην χώρα, τονίζοντας ότι ήταν και άνθρωπος των μεγάλων έργων και αυτό φαίνεται από της Εκκλησίες που ανήγειρε στην χώρα.

Κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας αναγνώστηκε και μήνυμα του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, ο οποίος τόνισε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Αντώνιος εργάστηκε σκληρά για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Πατριαρχείου Αντιοχείας και Πατριαρχείου Μόσχας.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Αντώνιος μετά από επιθυμία του, ετάφη κάτω από το βωμό του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

exodios1

exodios1

Εμφανίσεις: 302309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: