Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016

antiox rouman-3

      ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ      


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας.

Χθες, Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο Πατριάρχη Αντιοχείας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ στη Πατριαρχική κατοικία, λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του για την Μέση Ανατολή.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ιωάννη και την Συνοδεία του, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή του για τους εορτασμούς στη Μονή Πούτνα.

"Εκτιμούμε ιδιαίτερα την επίσκεψή σας στην Ρουμανία, ήταν για εμάς ένα ευχάριστο και σπουδαίο γεγονός. Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε για την τραγική κατάσταση στη Συρία, και προσευχόμαστε στο Θεό να λάβει τέλος και να επανέλθει η ειρήνη στη περιοχή" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε: "Οι σχέσεις των Εκκλησιών μας είναι αδελφικές αιώνες τώρα. Ευχόμαστε να έχετε καλή επιστροφή στην ευλογημένη αλλά δοκιμασμένη Μέση Ανατολή."

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιωάννης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για τα γεμάτο από αγάπη λόγια, εκφράζοντας παράλληλα τις ολόθερμες και εγκάρδιες ευχές του.

"Δεν νομίζω να υπάρχουν λέξεις που μπορούν να εκφράσουν την αγάπη και την εκτίμησή μας προς το πρόσωπό σας Μακαριώτατε. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας, και επίσης ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει υγεία και έτη πολλά" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιωάννης.

antiox rouman-2

antiox rouman-1

Εμφανίσεις: 302257
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: