Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

moni poutna-6

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2106 στην Ιερά Μονή Πούτνα, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 550 χρόνων από τον θεμέλιο λίθο.

Με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, καθώς και του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μητροπολίτης Θεοφάνης απηύθυνε χαιρετισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Από την ιερή πόλη της Δαμασκού, ήρθε στη χώρα μας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης για να προεξάρχει στην επέτειο των 550 χρόνων από τον θεμέλιο λίθο στη Μονή Πούτνα και την συμπλήρωση 300 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Ανθίμου του Ιβηρίτη ο οποίος είχε στενούς δεσμούς με τους Άραβες χριστιανούς.»

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας και τον Μητροπολίτη Θεοφάνη για την πρόσκληση, μια επίσκεψη που έχει στόχο να ενισχύσει τους παλαιούς δεσμούς μεταξύ Ρουμανικής και Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Επισκέφθηκα πολλούς ιερούς τόπους στη Μολδαβία αυτές τις ημέρες και είδαμε με τα μάτια μας, τον ιστορικό σύνδεσμο της Ρουμανικής Εκκλησίας με την Εκκλησία της Αντιόχειας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Τέλος να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκαν χειροτονίες δύο πατέρων της Ιεράς Μονής Πούτνα.

moni poutna-2

moni poutna-3

moni poutna-4

moni poutna-5

moni poutna-7

moni poutna-8

moni poutna-9

moni poutna-10

moni poutna-11

moni poutna-12

moni poutna-13

moni poutna-14

moni poutna-15

moni poutna-16

moni poutna-17

moni poutna-18

moni poutna-19

moni poutna-1

Εμφανίσεις: 302765
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: