Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

iasio1

Πηγή: Romfea.gr


Αφίχθη σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Ιάσιο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ.Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης επισκέπτεται το Ιάσιο μετά από πρόσκληση του Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, και του επιχώριου Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας κ. Μητροφάνη.

Στο αεροδρόμιο τον Πατριάρχη Αντιοχείας και την συνοδεία του, υποδέχθηκαν Ιεράρχες και κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Στη συνέχεια στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ιασίου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, όπου ο Πατριάρχης προσκύνησε το σκήνωμα της Οσίας Παρασκευής.

Ο Μητροπολίτης Μητροφάνης καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Αντιοχείας στο Ιάσιο, μεταξύ άλλων τόνισε: "Οι υιοί και οι θυγατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Μολδαβίας και Μπουκοβίνας έχουμε πνευματική χαρά σήμερα, που υποδεχόμαστε την Μακαριότητά σας."

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αντιοχείας εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια μνήμης του μαρτυρίου του τοπικού Αγίου Antim του Ιβηρίτη και τα 550 χρόνια από την θεμελιώση της Μονής Πούτνα.

"Ήρθαμε από την Αντιόχεια ακολουθώντας τα βήματα των προγόνων και των πατέρων μας, φέρνοντας ειρήνη στους αδελφούς της Ρουμανικής Εκκλησίας. Ήρθαμε εδώ για ανανέωση και απόδειξη της αδελφοσύνης μας στον Κύριο μας Ιησού Χριστό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννης, ευχαριστώντας παράλληλα τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την ευχάριστη πρόσκληση.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης τόνισε: "Είμαστε εδώ για να ακουστεί η κραυγή της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, και ειδικότερα για την Συρία. Είμαστε κουρασμένοι από την τρομοκρατία, αλλά και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων."

Επίσης ο Πατριάρχης Ιωάννης αναφέρθηκε στην απαγωγή των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου και Ιωάννη, όπου ακόμη δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος ζωής, αλλά και πληροφορίας.

"Είμαστε εδώ για να προσευχηθούμε για την σταθερότητα στο Λίβανο, η οποία έχει κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της βίας" πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Να αναφερθεί πως Μακαριώτατος θα επισκεφθεί διάφορα μοναστήρια στη Μολδαβία και την Μπουκοβίνα, ενώ την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, θα χοροστατήσει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Πούτνα, για την επέτετειο των 550 ετών από την θεμελίωση της.

iasio2

iasio3

iasio4

iasio5

iasio7

Εμφανίσεις: 304028
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: