Γράφτηκε από τον/την ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

stegis-9

Τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιόχειας, Ιωάννης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο.

«Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο» δήλωσε ο Πατριάρχης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Τα δεινά του πολέμου, ανέφερε, τα υφίστανται όλοι οι Σύροι - μουσουλμάνοι και χριστιανοί - και επισήμανε ότι παρά τις δύσκολες μέρες, οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιόχειας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης βρέθηκε στη σημερινή λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο Στέγης και επισκέφθηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, κατασκήνωση, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά προερχόμενα από τις τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει».

«Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγετε μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε.

stegis-1

stegis-2

stegis-3

stegis-4

stegis-5

stegis-6

stegis-7

stegis-8

stegis-10

stegis-11

stegis-12

stegis-13

stegis-14

stegis-15

stegis-16

stegis-17

stegis-18

stegis-19

stegis-20

stegis-21

stegis-22

Εμφανίσεις: 301582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: